Ügyfélszolgálat: 30/594-3820

Ingyenes szállítás 30.000 Ft feletti rendelésekre

kisvakond

A Kisvakond és számos története

Készíts kollázst a Kisvakonddal! [Ovis pályázat]

Még most is emlékszem, hogy esténként alig vártam, hogy leülhessek a tv elé és megnézhessem kedvenc mesémet a Kisvakond legújabb izgalmas történetét. Aztán eltelt egy-két évtized és a gyerekeim kedvenc meséjévé vált  ez az aranyos, igaz  nem sokat beszélő, de példamutató cselekedetivel annál inkább irányt mutató, tanító történeteivel.

A Kisvakond anélkül teremtett saját univerzumot, hogy elszakadt volna a valóságtól . A feldolgozott problémák valóságosak voltak. Miler felemelte szavát az önzés, a bürokrácia, a környezetszennyezés és a helytelen életmód ellen. A vakond hol eldobott nyalókába ragad, hol Süni barátját próbálja megmenteni a preparátortól, de van, hogy egy az otthonát fenyegető buldózerrel kell szembeszállnia. A Kisvakond megmutatja a csodás technikai eszközök gyakorta helytelen használatát, mint amikor tranzisztoros rádiójának bömböltetésével elűzi az erdei állatokat. Sőt, Amerikába is eljut, ahol az ottani vakond csúcstechnológia segítségével ássa a földet

Ezeket a valóságos problémákkal foglalkozó történeteket  nemcsak a filmipar örökítette meg, hanem számos könyv jelent meg ebben a témában kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt.

Most fiaim várták izgatottan esténként, hogy megtudják aznap milyen csodálatos   kalandba keveredett kis hősünk  újra és újra, mert a történetek és a témák kifogyhatatlanak voltak.

Az első mesés könyvünk a vakond nadrágja volt.

A vakond nadrágja
Ebben a  Kisvakond – mint minden történet elején – egy földkupac alól bukkan elő egy szöget, egy madzagdarabot és egy biztosítótűt szorongatva. Kicsit odébb talál egy labdát és egy tükörszilánkot, amelyeket már végképp nem tud birtokba venni. Ekkor lát meg a szárítón egy kék színű kantáros nadrágot – ettől kezdve mindent elkövet annak érdekében, hogy neki is legyen neki egy ilyen „nadrág nagy zsebekkel, hogy legyen hova tenni a kincseit”. Tanácsot kér egérkétől, a pökhendi pillangótól, végül a tóban Rák bácsi és a nádirigó felajánlják, hogy megvarrják a nadrágot, ha hoz vásznat.
A Kisvakond sírdogálva töri a fejét, hogy honnan szerezhetne ő ilyet. Meghallja a szipogást a len, és „életjáradék-szerződést” köt a Kisvakonddal: öntözésért, tetű- és kukachajkurászásért cserébe hajlandó „learattatni” magát és textilként feltámadni. Végül is a len számára ez az élet értelme. A sztori hőse becsülettel gondozza a lent, majd a béka segít neki beáztatni, a Napocska megszárítja, a gólya csőrével megtöri, majd a süni tüskéivel kifésüli a lenrostokat. A gondos szülők figyelmébe: a magyar fordításban kétszer is a süni hátán végzett rostfésülést hívják tilolásnak, pedig az a gerebenezés.
Persze A vakond nadrágja inkább szól a barátságról, kitartásról és összefogásról, mint a textiliparról, de azért mégis… Szóval a pókok megfonják a textilszálakat, a hangyák szövőgépet építenek és megszövik a vásznat. Közben a magasabb szinteken ücsörgő dongók és tücskök hegedülnek, nézik a melót az ág tetejéről .Végül elkészül a nadrág, a Kisvakond pedig egy csapásra Közép-Európa legismertebb sztárjává válik.

 

FUTÓSZALAG HELYETT SZÍV ÉS LÉLEK
A nadrág után jött az autó, rakéta, karácsonyfa, esernyő és a többi folytatás, ezeket a könyveket a weboldalunkon is megtalálod.

Ajánlott korosztály:  2-8 év között.

 

Kukucskálás a kisvakonddal    A vakond ernyője   Ismerjük meg a színeket a vakonddal!   A kisvakond játszik - Nagy színezőkönyv

 

 

 

 

Nagyszerű ajándék mindenkinek!

 

1 comments

  1. Thanks, great article.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

INGYENES SZÁLLÍTÁS

30.000 Ft felett

14 NAPOS VISSZAKÜLDÉS

pénzvisszafizetési garancia

100% BIZTONSÁGOS FIZETÉS

Bankkártyával, Barionon keresztül