Ügyfélszolgálat: 30/594-3820

Ingyenes szállítás 30.000 Ft feletti rendelésekre

óriás dinoszaurusz, ajándékötletek, játék,

Amit a dinókról mindenkinek tudnia kell!!!

Éles fogak, gigászi méretek, hüllőszerű test – a legtöbb ember így képzeli el a dinoszauruszokat.

Sokan úgy gondolják –  hogy a dinoszauruszok a mai gyíkok, krokodilok és egyéb hidegvérű hüllők ősei voltak, ám egyre több bizonyíték mutat arra , hogy a dinoszauruszok inkább a madarakkal voltak közeli rokonságban. Néhány fosszíliát a tollak lenyomatával együtt őrzött meg a föld, így kevesebb, mint 30 fajról mára biztosan lehet tudni, hogy tollazatot viselt, amely az állat hőháztartásában játszott jelentős  szerepet. Ennek fényében a Velociraptor inkább hasonlított egy karmokkal felvértezett dühös csirkére, mint egy két lábon járó gyilkos óriáshüllőre.

65 millió éve egy hatalmas meteorit csapódott a földbe a mai Yucatán-félsziget területén, amely véget is  vetett a dinoszauruszok uralmának a Földön. A becsapódó kőzet valószínűleg csak a kráter közelében  élő állatokat pusztította el, ám elindított egy óriási  láncreakciót – cunamit,  savas esőt, vulkánkitöréseket, porviharokat, globális lehűlést  –  és ezeknek köszönhetően a nagy, szárazföldi állatok többsége elpusztult. De természetesen ehhez idő kellett, úgyhogy az is elképzelhető, hogy az utolsó dinoszaurusz több százezer évvel túlélte a meteorit-becsapódást.

Eddig azt hittük, hogy Magyarországon nem éltek dinoszauruszok. 1966-ban aztán olyan őshüllő-nyomokat őrző leletek kerültek elő a Mecsekről, amelyek azt tanúsítják, hogy több százmillió évvel ezelőtt a Pécs és Komló közt elterülő  tengerpart mocsaras erdőiben dinoszauruszok éltek. A Baranya megyei dínónak a Komlosaurus carbonis nevet adták, Komlóra és a szénre utalva. 2000 áprilisában aztán újabb lelet látott napvilágot, amikor egy iharkúti bauxitbányából egy dinoszaurusz összetört ágyékcsigolyája került elő.

 

Azok, akiknek a gyermekei dinómániások, tudják, hogy dínókból soha nem elég! Bővítsd a készletet új barátokkal

https://ajandekotlettar.hu/termek/pluss-dinoszaurusz-28-cm/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

INGYENES SZÁLLÍTÁS

30.000 Ft felett

14 NAPOS VISSZAKÜLDÉS

pénzvisszafizetési garancia

100% BIZTONSÁGOS FIZETÉS

Bankkártyával, Barionon keresztül