Ügyfélszolgálat: 30/594-3820

Ingyenes szállítás 30.000 Ft feletti rendelésekre

Hogyan válasszam ki az első távcsővemet?

Útmutató a távcsőhöz

Kategória: Számok

Lehet, hogy észrevette, hogy a távcsövek neve mindig tartalmaz számokat, például a Levenhuk Bino Basic 10×40-et. Ha kezdők vagyunk, akkor talán nem tudhatjuk, hogy ezek a számok. Az első szám, a példánkban 10 a nagyítás. Más szóval, egy 10-es nagyítás teszi az objektumot 10-szer közelebb vagy tízszer nagyobbra, mint amit szabad szemmel lát.

Ne feledje, hogy a 10-es nagyítás valószínűleg csak annyit tesz, amire rendszeres célokra van szüksége. Amint a szám növekszik, a kép homályosabbá és ingatagabbá válik, és kevésbé világos. Ez azért történik, mert az objektummal együtt minden más megnövekedett, beleértve a remegést a kezedben. Ha a nagyítás nagyobb, mint 10, akkor támogassa a távcsövet, például állványt.

A második szám, példánkban 40, az első lencse átmérőjét jelzi. Minél magasabb a szám, annál jobb a kép. Tehát a 10×40 sokkal kényelmesebb, mint a 10×25. A nagyobb szám egyetlen hátránya, hogy növeli a távcső súlyát.

 

Kategória: nézetmező

A látómező egy másik dolog, amit szem előtt kell tartani, amikor eldönti, melyik távcsövet vásárol. Röviden, a látómező arra utal, hogy mennyi helyet látsz a távcsövön keresztül. Tegyük fel, hogy van egy falunk, amely 1000 méterre van előtted. A 250 látómezővel a fal 250 lábát láthatod, anélkül, hogy meg kellene fordítanod a fejed. Logikusan, ahogy a nagyítás növekszik, kevesebbet lát majd a falról, de részletesebben. Ezért minél nagyobb a nagyítás, annál kisebb a látómező.

Ha szemüveget viselsz, figyelembe kell venned a távcső szemkímélését. A látóhatás a maximális távolság a szemtől a szemlencséhez, amelyen az egész látómező még megfigyelhető. Ez a távolság nem lehet kisebb, mint a szemüveg vastagsága.

 

Kategória: Exit pupil

Gondolj a kilépő tanulóra, mint a szemed pupillájára a binokuláris objektíveden. Ez a szám a milliméterben kerül kiszámításra a második szám elosztásával az elsővel, így: 40/10 = 4. A kilépő tanuló nagyjából elmondja, milyen lesz a kép fényereje. Alapvető célokra a 2.5-3 csak finom. A stargazing, 5-7 jobb. A magasabbak nem szükségesek, kivéve azokat a helyzeteket, amikor a távcső erősen rázkódott, például a hajón; A 7+ egyenletesebb képet nyújt, mint bármely más kilépő diák.

 

Kategória: Prizmák

A prizma egy olyan üvegdarab, amely a fejjel lefelé forduló képet átgördi, ahogy az az első lencsén keresztül érkezik, hogy megfelelően látjuk. A prizmák abszolút szükségszerűek.

Vannak porro prizmák és tető prizmák. A különbség egyértelmű. A porro prizmák klasszikusak: a fény különböző prizmákon halad át, amelyek különböző szinteken helyezkednek el a távcső és a szem között. Az ilyen konstrukció miatt a távcső nehezebb és nagyobb méretű – ugyanakkor olcsóbb és nagyon jó minőségű.

A tető prizmák teszik a távcső megjelenését és fényét. Tehát, ha látsz két összekötött egyenes csövet, nyugodj meg arról, hogy ezek a távcsövek egy tető prizma. A tömeg és a külső megjelenés valószínűleg ennek a prizmának az egyetlen előnye a tető prizmán, a hátrányok pedig sokkal magasabbak és kevésbé élesek.

A prizmákban használt üveg határozza meg minőségét. Két típus létezik: a Bak4 (nagyon jó minőségű) és a BK7 (nem olyan jó).

 

Kategória: Objektív bevonat

Amikor a fény a lencsén keresztül halad, elveszíti nagy fényerejét. Tehát a kép élénk megvilágítása érdekében speciális vegyszereket használnak. A lencséknek csak egy réteg bevonata (legkevésbé hatékony). A multikoating sokkal jobb, lefedi a lencséket a speciális vegyi anyagok több rétegével, és sokkal fényesebbé teszi a képet. A teljes multicoating a legjobb, minden egyes lencse a többcélú távcsőben.

 

Kategória: Focus

Ha távcsövön át nézi a képet, a kép nem mindig éles, a fókuszt kell beállítani. Három gyakori fókuszálási mód létezik. A középső középpontú távcsövek középpontja közepes, amely forgatáskor mindkét szemre egyidejűleg beállítja a fókuszt. Ez a leggyakoribb konstrukció. Az egyéni szemlencsefókusz minden egyes szemlencsére külön beállítást igényel, de fókuszálás után nem kell többé beállítani, mert a szeméhez illeszkedik. Ez nagyon jó hosszú távolságokra, de nem olyan jó a rövid távolságokra. Egyes költségvetési modellekben a hangsúlyt a gyártó határozza meg, és nem állíthatja be, ami nem ideális.

A középpontra fókuszáló távcső és az egyedi szemlencse binokulák általában lehetővé teszik a dioptria beállítását, ami nagyon hasznos, mivel az emberi szem általában látásmódban változik.

A legtöbb távcsővel is beállíthatja a pupillatávolságot, vagy a diákok közötti távolságot a távcső egymással vagy egymástól való elmozdításával.

Minden modellnek minimális fókusza vagy szoros fókusza van, ami azt a távolságot jelenti, amelyen a távcső elkezd fókuszálni. Ha az objektum közelebb van attól a ponttól, a fókuszálás lehetetlenné válik.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

INGYENES SZÁLLÍTÁS

30.000 Ft felett

14 NAPOS VISSZAKÜLDÉS

pénzvisszafizetési garancia

100% BIZTONSÁGOS FIZETÉS

Bankkártyával, Barionon keresztül